صمغ گوار یا گوارگام چیست؟

صمغ گوار یا گوارگام چیست

صمغ گوار یا گوارگام چیست؟

آیا موهای شما با وجود همه تلاش هایی که برای تقویت آن می کنید باز هم نازک و ضعیف به نظر می رسد؟ آیا می خواهید از مصرف مواد شیمیایی بر روی موهای خود خودداری کنید؟

اگر بله، باید صمغ گوار را که از گوار یا لوبیای خوشه گرفته شده است، بیشتر بشناسید! چرا که اگر گوارگام به روش صحیح استفاده شود می تواند برای موهای شما معجزه کند. این ماده طبیعی مشتق شده از گیاه گوار به طور گسترده ای در صنایع غذایی، دارویی و لوازم آرایشی استفاده می شود.

وجود گوارگام در شامپو، موهای شما را ضخیم تر می کند و از شکستگی تارهای موی شما جلوگیری می کند. ما به شما می گوییم که چگونه از گوارگام در شامپوی خود استفاده کنید و چرا باید به این منبع طبیعی گیاه سازگار با محیط زیست را بشناسید.

صمغ گوار یا گوارگام چیست؟

صمغ گوار ماده ای است که به طور طبیعی از گوار یا لوبیای خوشه به دست می آید. بافت دانه های لوبیای خوشه ای له می شود و در نتیجه این فرآیند، صمغی طبیعی به نام صمغ گوار به دست می آید است.

این صمغ در واقع یک پلی ساکارید است و بویی ندارد. می توان گوارگام را در آب سرد و گرم حل کرد و یک خمیر بسیار چسبناک درست کرد.

 

این خمیر مشابه ژله می تواند سطح ویسکوزیته مختلفی داشته باشد که بر اساس عواملی مانند درجه حرارت آب، مقدار مصرف شده و … پودر تشکیل شده پس از آسیاب کردن، معمولاً به رنگ سفید یا زرد است.

پودر صمغ گوار دارای کاربردهای مختلف آرایشی است. این پودر مخصوصا برای ایجاد ثبات فرمولاسیون یا تهیه امولسیون استفاده می شود. از پودر صمغ گوار همچنین برای افزایش غلظت این مواد و برای تنظیم دقیق فرمولاسیون یا اهداف تعلیق استفاده می شود.

صمغ گوار یک زنجیره کشیده از مولکول های کربوهیدرات است که به هم پیوند خورده و از دو نوع قند گالاکتوز و مانوز تشکیل شده است. این ماده عمدتا از الیاف ساخته شده و کالری کم است. محتوای پروتئین آن تقریباً 5 تا 6 درصد است.

صمغ گوار در شامپو، با موهای شما چه می کند؟

پودر صمغ گوار حاوی ماده ای است که می تواند آب را جذب کرده و مخلوط را غلیظ کند. این ترکیب وقتی روی موهای شما قرار می گیرد، آن را با لایه ای شفاف که رشته های موی شما را ضخیم می کند، می پوشاند.

سپس این لایه از مو در برابر شکستگی محافظت می کند. گوار گام همچنین دارای خواصی است که به موهای شما براقیت می بخشد و باعث کنترل بیشتر آن ها می شود.

فواید افزودن صمغ گوار به شامپو

صمغ گوار فواید زیادی برای مو دارد. هنگامی که در فرمولاسیون با نسبت مناسب آب و گوارگام  استفاده می شود، می توان از آن برای بهبود موها به روش های زیر استفاده کرد:

  • صمغ گوار با تاثیر بر رطوبت شامپو و مو، مو را آبرسانی می کند.
  • به عنوان نرم کننده عمل می کند و موها را صاف و براق می کند.
  • از شکستگی تارهای مو جلوگیری می کند.
  • موخوره را کاهش می دهد
  • تارهای مو را در مقابل آلودگی محافظت می کند و از استاتیک جلوگیری می کند.
  • باعث کاهش تجمع محصولات در مو می شود و همین باعث می شود که برای موها نقش یک ماده پاک کننده را داشته باشد.

چگونه از صمغ گوار استفاده کنیم؟

صمغ گوار در مواقعی که مانع از تجمع پلیمرها به دلیل استفاده از محصولات مراقبت از مو می شود، می تواند به عنوان نرم کننده مو استفاده شود. هنگامی که در مراقبت از پوست استفاده می شود، رطوبت طبیعی پوست را افزایش می دهد و به عنوان یک بار مثبت به سلول های آسیب دیده پوست و پیوند بهتر مو کمک می کند.

گوار گام را می توان با آب در دمای اتاق مخلوط کرد. اگر از آن به عنوان تهویه هوا در خانه استفاده می کنید، توجه داشته باشید که نباید گرم شود.

چگونه می توان از پودر صمغ گوار برای درمان مو استفاده کرد؟

می توانید مخلوطی از صمغ گوار و آب درست کنید. نصف قاشق چای خوری صمغ گوار را برداشته و با یک فنجان آب مخلوط کنید. گوار گام باید کاملاً در آب حل شود و از توده های کوچک عاری باشد.

اطمینان حاصل کنید که خوب مخلوط را هم زده اید و محلول شما کاملا حل شده است. پس از مخلوط کردن صمغ گوار در آب، آن را بپوشانید و ظرف حاوی مخلوط را یک ساعت کنار بگذارید.

صمغ گوار قادر است آب را جذب خود کند و یک خمیر ژله مانند ایجاد کند. اگر مخلوط شما به این مرحله رسید یعنی اکنون آماده استفاده بر روی موهای شما است. اگر مطمئن نیستید که بتوانید صمغ گوار را به خوبی و بدون تشکیل توده درون آب کنید، می توانید ابتدا آن را با کمی گلیسیرین مخلوط کنید تا کاملا حل شود و سپس با آب مخلوط کنید.

این خمیر را با نرم کننده خود مخلوط کرده و با تقسیم موها به قسمت های کوچک تر، آن را روی پوست سر و موهای خود بمالید. اجازه دهید که این ترکیب حدود 15 دقیقه روی سر و موهای شما باقی بماند. برای داشتن موهای پرپشت و براق، در نهایت سر خود را با آب گرم بشویید.

دوز مصرفی گوار در شامپو

صمغ گوار به طور معمول باید در سطوح بین 0.2٪ تا حداکثر 2٪ استفاده شود. از آن جا که صمغ گوار سطح PH بالایی دارد که بیش از 9 است، سطح pH محلول باید کمتر از 7 باشد. می توانید یک یا دو قطره آب لیموی غلیظ یا کمی اسید سیتریک به ترکیب اضافه کنید تا سطح pH آن کاهش یابد.

خرید شامپو بدن مای دارای عصاره گوار

عواملی که باید مراقب آن ها باشید!

اگرچه گوار گام از تجمع سایر محصولات مراقبت از مو روی تارهای مو و کف سر شما جلوگیری می کند، اما استفاده از آن می تواند باعث تجمع مخلوط ژله مانند خود روی سر شما شود. حداقل یک بار در ماه از یک شامپو پاک کننده استفاده کنید تا تمام آثار تجمع محصولات طبیعی یا شیمیایی را از روی موهای شما بین ببرد.

در هنگام مخلوط کردن صمغ گوار با آب، کل گوار گام را درون آب نریزید. می توانید به آرامی و به صورت ذره ذره آن را روی قاشق چای خوری بریزید تا مقادیر کمی از آن در آب ریخته شود.

برای اطمینان از عدم باقی ماندن توده، می توانید از مخلوط کن برقی استفاده کنید. هنگامی که مخلوط صمغ گوار را درست می کنید، باید حواستان باشد که مواد کاملاً با هم مخلوط شوند و فقط در دوز توصیه شده ترکیب شوند، در غیر این صورت مخلوط برای استفاده خیلی غلیظ می شود.

اگر می خواهید از شامپوی گوار به عنوان ماده پاک کننده استفاده کنید، می توانید کمتر از 1٪ آن را به گلاب، چای یا آب اضافه کنید.

اثرات جانبی گوار در شامپو

اگر صمغ گوار بیش از حد توصیه شده استفاده شود می تواند باعث پوسته پوسته شدن مو شود. همچنین این اتفاق زمانی رخ می دهد که از صمغ گوار به تنهایی استفاده کنید یا با ژل بدون روغن مخلوط شود. بهتر است گوار را همراه با برخی از محصولات حاوی گیاهان یا سایر عصاره های روغن گیاهی استفاده کنید.

صمغ گوار فقط باید روی پوست و مو استفاده شود و به صورت خوراکی مصرف نشود. در صورت داشتن پوستی حساس، باردار بودن، برای نوزاد تازه متولد شده خود و یا شخص دارای حساسیت به دانه های سویا، استفاده از گوار گام توصیه نمی شود.

اگر اخیراً تحت عمل جراحی قرار گرفته اید یا قرار است به زودی یک مورد جراحی داشته باشید و با دستگاه GI خود مشکل دارید، از استفاده از صمغ گوار خودداری کنید.

عوارض جانبی صمغ گوار می تواند شامل تحریک پوست باشد و اگر در یک محصول خوراکی مصرف شود، می تواند باعث گرفتگی معده، نفخ شکم، نفخ شکم و اسهال شود. توصیه می شود پس از مشورت با پزشک خود از گوار گام استفاده کنید.

تداخلات گوار گام با سایر محصولات

پودر گوار گام در چندین فرمولاسیون در صنایع نساجی، سرامیک ، غذا و داروسازی  استفاده می شود. در صنایع آرایشی و بهداشتی از آن به عنوان یک امولسیون کننده، تثبیت کننده، غلیظ کننده و ماده نرم کننده در فرمولاسیون های مراقبت از پوست و مو استفاده می شود. این ماده در صنعت لوازم آرایشی محبوب است؛ زیرا می تواند بدون نیاز به گرم کردن محلول، آن را غلیظ کند.

همچنین برای چسبناک تر شدن لوسیون ها و کرم ها از گوار گام استفاده می شود. به دلیل کیفیت های تثبیت کنندگی، احتمال جامد شدن برخی از مواد در داخل فرمولاسیون را کاهش می دهد. مطالعات نشان داده است که صمغ گوار یک ماده طبیعی مشتق شده است و استفاده از آن بی خطر است.

این ماده به عنوان یک امولسیون کننده ارگانیک در محصولات مراقبت از پوست و مو به طور فزاینده ای محبوب است. به دلیل خواص غذایی و دارویی، در صنایع غذایی نیز به طور مکرر مورد استفاده قرار می گیرد.

حقایقی درباره گوار گام

  • از دیگر نام های صمغ گوار می توان به گومه گوار، گوما گوار، گالاکتومانان، گواران و گوارکرنمهل اشاره کرد.
  • صمغ گوار از حبوبات گرفته شده و به طور گسترده در هند کشت می شود.
  • این ماده از اندوسپرم لوبیای گوار یا خوشه گرفته شده و حاوی رطوبت، فیبر و پروتئین است.
  • صمغ گوار یکی از سه پلی ساکارید غیر از سلولز و نشاسته است که می تواند بدون نیاز به هیچگونه تغییر شیمیایی یا واکنش های مربوط به گرما، آب را هنگام ورود به خود جذب کند.
  • این گیاه طبیعی است. یعنی از گیاهی استخراج می شود که یک منبع تجدید پذیر است و همین امر، آن را سازگار با محیط زیست می کند.
  • زیست تخریب پذیر و فاقد سم است.
  • ارزان تر از سایر محصولات سلولزی است.
  • پودر صمغ گوار دارای خواصی است که آن را قادر می سازد تا با هیدروژن پیوند بخورد.
  • گیاهی است که در برابر خشکسالی مقاوم است و می تواند در آب کمتری زنده بماند.
  • این ماده، ماده غلیظ کننده موثرتری نسبت به نشاسته حاصل از ذرت است.

نتیجه می گیریم که . . .

صمغ گوار، ساخته شده از لوبیای گوار، یک ماده طبیعی است که موهایی ضخیم و براق به شما می دهد. اگر به درستی استفاده شود می تواند مزایای فوق العاده ای برای موهای شما ایجاد کند.

به یاد داشته باشید که نکته اصلی استفاده از این ماده، استفاده مقادیر مناسب از گوار و استفاده از شامپوی شفاف کننده برای جلوگیری از تجمع است. کاربرد گوار در تهیه شامپو با توجه به مزایای بی شمار آن، زیاد است.

 

منبع:الگاشیمی

دلیل بازگشت وجه